På med vinterdäcken

Publicerad: 2010-11-16   Uppdaterad: 2010-11-16

Mellan den 1 december och den 31 mars är det krav att vinterdäcken, antingen dubbade eller odubbade, ska vara på om det råder vinterväglag, det vill säga snö, snömodd, is eller frost på någon del av vägbanan.Detta krav gäller för personbilar, lätta lastbilar, lätta bussar och släpfordon, husvagnar inkluderade. Vinterdäckkravet gäller även för husbilar med...

Mellan den 1 december och den 31 mars är det krav att vinterdäcken, antingen dubbade eller odubbade, ska vara på om det råder vinterväglag, det vill säga snö, snömodd, is eller frost på någon del av vägbanan.
Detta krav gäller för personbilar, lätta lastbilar, lätta bussar och släpfordon, husvagnar inkluderade. Vinterdäckkravet gäller även för husbilar med en totalvikt på max 3 500 kilo. Det finns även krav på mönsterdjup och där gäller 3 millimeter med undantag för husbilar med en totalvikt över 3 500 kilo, där gäller 5 millimeter mönsterdjup.
Fotnot: Från och med den 1 oktober är det tillåtet att använda sig av dubbdäck och dessa får användas till och med den 15 april.

Foto: Kerstin Ericsson

Rulla till toppen