Drag med stil

Publicerad: 2011-07-19   Uppdaterad: 2011-07-19

Alla som drar häst-, båt-, eller husvagn har fått en ny bil att sukta efter – Bentley SUV. I dagarna är det bekräftat att det anrika bilmärket, som ägs av VW, har beslutat sig för att bygga en SUV. Bilen är baserad på den bottenplatta som finns i Audi Q7, Porsche Cayenne och VW Tuareg....

Alla som drar häst-, båt-, eller husvagn har fått en ny bil att sukta efter – Bentley SUV.

I dagarna är det bekräftat att det anrika bilmärket, som ägs av VW, har beslutat sig för att bygga en SUV. Bilen är baserad på den bottenplatta som finns i Audi Q7, Porsche Cayenne och VW Tuareg. Den nya Bentley SUV antas förses med en dubbelturboladdad V8 med effekt på cirka 500 hästkrafter. Fyrhjulsdrift, lågväxel, diffspärrar och annan teknik gör bilen synnerligen lämpad för dragjobb, men den lär inte bli vanlig på våra campingar eller på stallbackarna.

En ”vanlig” Bentley kostar cirka 2 miljoner. Vad denna nya SUV kommer att kosta är osäkert i dagsläget, men runt 1,5 miljoner är siffror som nämnts i spekulationer på olika motorsidor på nätet. Bilden är hämtad från 0-60mag.com och visar hur bilen kan komma att se ut.

Rulla till toppen