Sverige har högre intäkter från turism än Portugal och Kroatien

Publicerad: 2011-07-20   Uppdaterad: 2011-07-20

Intäkterna från utländsk turism i Sverige fortsätter att öka och Sverige ligger på en tiondeplats strax bakom Grekland, men före länder som Portugal och Kroatien. Sverige är marknadsledande i Norden. De övriga nordiska ländernas intäkter från turism är blygsammare än Sveriges. I den europeiska jämförelsen hamnar Danmark på 17:e, Norge på 19:e och Finland på...

Intäkterna från utländsk turism i Sverige fortsätter att öka och Sverige ligger på en tiondeplats strax bakom Grekland, men före länder som Portugal och Kroatien.

Sverige är marknadsledande i Norden. De övriga nordiska ländernas intäkter från turism är blygsammare än Sveriges. I den europeiska jämförelsen hamnar Danmark på 17:e, Norge på 19:e och Finland på 23:e plats. Sverige har mer än dubbelt så höga intäkter som Danmark och Norge och nästan fyra gånger så höga som Finland. Även Portugal, Ryssland och Kroatien har redovisat svagare resultat än Sverige. Europalistan toppas av Spanien, Frankrike och Italien. Det visar UNWTO:s färska rapport över världens starkaste turismekonomier 2010.

Källa: VisitSweden

Rulla till toppen