Facelift på Volvo XC90

Publicerad: 2011-09-06   Uppdaterad: 2011-09-06

Nyheterna på SUV:en innehåller också en förändrad körupplevelse i och med att den kommer i R-design. – XC90 är en av våra mest framgångsrika modeller någonsin säger Peter Mertens, Senior Vice President för Research and Development på Volvo Personvagnar. XC90 är designad för att ge ett elegant, muskulöst och robust intryck. Det har förstärkts genom...

Nyheterna på SUV:en innehåller också en förändrad körupplevelse i och med att den kommer i R-design.

– XC90 är en av våra mest framgångsrika modeller någonsin säger Peter Mertens, Senior Vice President för Research and Development på Volvo Personvagnar. XC90 är designad för att ge ett elegant, muskulöst och robust intryck. Det har förstärkts genom ett antal uppgraderade detaljer. Bland annat har den fått nya LED-lampor för varselljus. Stötfångaren har inslag i silvermetallic. De är, liksom silverfärgade takräcken, standard på alla varianter. Den nedre dörrsidan är ny och alla versioner av XC90 är färgkoordinerade.
De nya baklamporna har dubbla ljusslingor, LED-bromsljus och en silverfärgad blinkerslampa (fortfarande med orange sken). En annan nyhet är sexekrade 18-tums hjul i silvermatt finish.

Lyxigare insida
Några detaljer som ger XC90:s interiör en lyxigare utstrålning; treekrad ratt, aluminiumdekor som standard och displayer med vitt ljus. Bakluckan har ett nytt läderhandtag. Insynsskyddet har också fått en ny utformning.

Exklusiv lyxversion och sportig R-design
XC90 finns också i en lyxigare Executiveversion med till exempel mjuka lädersäten med ventilation och massage. R-Designversionen framhäver XC90:s sportiga utstrålning. Förutom specialchassi har R-Design också en nydesignad klädsel, dekorinlägg, dörrpaneler med unik dekorsöm och en ny femekrad 19-tums fälg. Den faceliftade XC90 beräknas vara ute hos handlarna kring årsskiftet 2011-2012.
 
   

Rulla till toppen