Elmia: Polar lanserar husbil

Publicerad: 2011-09-08   Uppdaterad: 2011-09-08

Efter nästan 50 år i branschen bygger Polar sin första husbil. Den heter 3504, vilket ska uttydas som 3 axlar, 5 ton och 4 bäddar. Bilen är halvintegrerad och året-runt-anpassad. Den bygger på ett chassi från Fiat Alko och har en totalvikt på 5 ton. Ett av Polars kärnvärden har alltid varit vinterduglighet, bilen har...

Efter nästan 50 år i branschen bygger Polar sin första husbil. Den heter 3504, vilket ska uttydas som 3 axlar, 5 ton och 4 bäddar.

Bilen är halvintegrerad och året-runt-anpassad. Den bygger på ett chassi från Fiat Alko och har en totalvikt på 5 ton. Ett av Polars kärnvärden har alltid varit vinterduglighet, bilen har därför dubbelgolv, Aldevärme i bodelen och en Webasto motorvärmare med tidur. Bilen kan fås i två olika planlösningar och har mycket riklig standarutrustning, till exempel centraldammsugare. Det enda som inte är standard är taksäng, luftfjädrring, dragkrok och automatlåda.

Köket har en delvis ny utformning och några nya detaljer. Bland annat finns nedsänkbar perkulatorbryggare, kolfilterfläkt och täckbricka över diskhon, som också tjänstgör som extra avlastningshylla via en upphängningsanordning på köksväggen. Längre fram planerar man att bygga en mindre, tvåaxlad modell. Bilarna är tänkta främst för den nordiska marknaden.

Rulla till toppen