Himmel och pannkaka

Publicerad: 2011-09-29   Uppdaterad: 2011-09-30

De färdas runt vårt avlånga rike med sin så kallade ”Pannkaksvagn”. När Husvagn & Camping träffar dem stod de uppställda på Forumtorget i Uppsala. Det är 27-årige Samuel Lundström som ligger bakom den kristna gruppen Pannkakskyrkan som bildades 2006 av en liten grupp ungdomar.–    Vårt mål är att hjälpa ungdomar som har det tufft och...

De färdas runt vårt avlånga rike med sin så kallade ”Pannkaksvagn”. När Husvagn & Camping träffar dem stod de uppställda på Forumtorget i Uppsala.

Det är 27-årige Samuel Lundström som ligger bakom den kristna gruppen Pannkakskyrkan som bildades 2006 av en liten grupp ungdomar.
–    Vårt mål är att hjälpa ungdomar som har det tufft och som är vilsna. Vi kanske inte kan rädda alla men vi kan alltid hjälpa någon, menar Samuel Lundström.
I bakgrunden står den något äldre och handmålade Kabehusvagnen som de använder sig av när de reser runt för att rädda vilsna själar och bjuda på pannkakor. För närmare bestämt 6 000 pannkakor gräddar de varje år under sina turnéer.
– Vem tycker inte om pannkakor, utbrister kontaktpersonen Josefin Söderstjerna när hon serverar Husvagn & Campings utsände.
– Vår första husvagn var från 1967, jag minns inte vilket märke det var men den var från England i varje fall. Den här är lite nyare, tillägger Samuel Lundström.
Under tre veckor campade de runt med husvagnen i somras. Att deras ideella arbete uppskattas är uppenbart.
– Var vi än befinner oss är det otroligt uppskattat och konceptet i sig har lyckats, för nu finns det 15 olika pannkakskyrkor runt om i landet. Fast det är nog bara vi som än så länge har en husvagn också, säger Samuel Lundström samtidigt som han ansluter sig till Emma Johannessen Borgström (t.v) och Josefin Söderstjerna (mitten) för fotografering.

Rulla till toppen