Innovation möter retro

Publicerad: 2011-12-29   Uppdaterad: 2011-12-29

Under perioden 14-22 januari 2012 pågår fritidsmässan CMT i Stuttgart, Tyskland. Bland en mängd utställare märks 50-årsjubilaren Truma som vid sidan av sina innovativa nyheter även ställer ut originalvärmaren Truma-matic från 1961. Förutom jubileumsaktiviteterna är det två stora nyheter som Truma visar upp. Det är dels den nya takklimatanläggningen Aventa eco som med sina 1...

Under perioden 14-22 januari 2012 pågår fritidsmässan CMT i Stuttgart, Tyskland. Bland en mängd utställare märks 50-årsjubilaren Truma som vid sidan av sina innovativa nyheter även ställer ut originalvärmaren Truma-matic från 1961.

Förutom jubileumsaktiviteterna är det två stora nyheter som Truma visar upp. Det är dels den nya takklimatanläggningen Aventa eco som med sina 1 700 watt ger snabb avkylning och avfuktning till bara 2,8 A strömförbrukning.  Luftflödet i Aventa eco fördelas via fyra separata utblås.

–    Luftflödet kan doseras mellan fordonets främre och bakre del och styras från taket till golvet, säger produktchefen Simone Sassmannshausen i ett pressmeddelande.

En annan nyhet är det nya gasfiltret som är en patenterad lösning med filterteknik som avskiljer 99 procent av alla oljiga partiklar i gasolen. Eftersom filtret effektivt skyddar mot smuts och olja blir även livslängden på gasolanläggningarna längre.

–    Gasol innehåller oljiga substanser som ligger som små droppar i gasolflödet. De sätter sig i gastryckregulatorer och ventiler och täpper så småningom till dem. Traditionella pappersfilter klarar inte av att filtrera bort dessa partiklar på ett effektivt sätt och de når som mest upp till en avskiljningsgrad på 30 procent, säger produktchefen Nicolas Toomer.

I samband med CMT-mässan kommer även Truma att tilldelas en utmärkelse i kategorin DCC Technik Award för sin gastrycksregulator med integrerade kraschsensorer (Mono/DuoControl CS).

Rulla till toppen