Ny Knaus med integrerad himmel

Publicerad: 2012-01-17   Uppdaterad: 2012-01-18

Sky i är det korta namnet på en 7,5 meter lång nyhet från Knaus. Det handlar om en helintegrerad husbil som påminner mycket om Hymer B-Klass. Knaus SKy i är ritat av samma person som tog fram Hymer-bilen, Marcus Pangerl, och den invigde ser direkt släktskapet mellan Sky i och Hymer B. Det är först...

Sky i är det korta namnet på en 7,5 meter lång nyhet från Knaus. Det handlar om en helintegrerad husbil som påminner mycket om Hymer B-Klass.

Knaus SKy i är ritat av samma person som tog fram Hymer-bilen, Marcus Pangerl, och den invigde ser direkt släktskapet mellan Sky i och Hymer B. Det är först och främst formen i bilens front som känns igen, med den höga ganska upprättstående vindrutan. Detta har gjort att man kunnat konstruera en säng i förarhyttens tak, som är ovanligt rymlig och lätt att komma upp i. Den har i nedfällt läge marknadens lägsta höjd, 109 centimeter. Det gör att man inte behöver någon stege, det räcker med att kliva upp i soffan.

Husbilen har dubbelgolv, går att få med Fiat original- eller Alkochassie och med vattenburen värme. Den har servicebox, en lucka som döljer batteri, vatten- och elkoppling, en nyhet som vi först såg på Knaus 650 Ti på Nolia 2011. Den har också släta väggar och tak med yta av glasfiber, ledbelysning i fronten, fönster i entredörren och på insidan finns fack för diverse småprylar samt sophink.

Köksbänken är L-formad, har förvaring i tre lådor och utdragbara trådbackar i skåpet. Spisen är 3-lågig, brännarna står i bredd indragna mot fönsterväggen och lämnar på så sätt utrymme för matberedning. Sky i har sovplats för fyra personer, fyra reseplatser med trepunktsbälten och många olika förvaringsfack i dubbelgolvet. Det finns ingen fullhög garderob i 700 LEG, i stället hänger man in jackor och kläder i skåpen under de höga enkelsängarna. 700 LX har istället garderober på sidan om dubbelsängen i mitten bak (queensbed).

Sky i har ett ovalt skjutbart bord och sittplats för fyra till middag, fem om man bara vill umgås. I salongen finns en dold TV-apparat nedskjuten i tvärsoffans ryggstöd och det stora framfönstret tillsammans med takfönster sägs ge himmelska vyer åt de som sitter i sittgruppen.

Bilen finns i fyra planlösningar, 650 LG, 650 LEG, 700 LEG och 700 LX. LG betyder tvärställd dubbelsäng, LEG betyder enkelsängar + garage, LX betyder Queensbed.

Knaus 700 visas upp på Kistamässan den 16-19 februari och den kommer att kosta från cirka 750 000 kronor, inklusive luftburen värme. Importören erbjuder annars bilen med vattenburen värme, inklusive golvvärme, från Alde.

Fakta: Sky i 700
Pris från cirka 750 000 :- (ca 850 000:- med Alde-värme och Alko-chassi)
Längd/höjd/bredd: 744/290/234
Motor: 150 hk.
Totalvikt: 4 250 kilo
Lastvikt: Ca 1 000 kilo

Rulla till toppen