En VW-buss som sticker ut

Publicerad: 2012-03-08   Uppdaterad: 2012-03-12

En ny innovativ VW-buss. Bakom konceptet med ett utdragbart bakparti är ett brittiskt företag som kallar modellen för Doubleback. Hela bakpartiet, som väger 130 kilo, är utdragbart och förlänger fordonets campingkapacitet med 1,9 meter och i extrautrymmet finns plats för bland annat tre sovplatser. Idén med ett utdragbart bakparti har dock funnits tidigare då Nissan...

En ny innovativ VW-buss. Bakom konceptet med ett utdragbart bakparti är ett brittiskt företag som kallar modellen för Doubleback.

Hela bakpartiet, som väger 130 kilo, är utdragbart och förlänger fordonets campingkapacitet med 1,9 meter och i extrautrymmet finns plats för bland annat tre sovplatser. Idén med ett utdragbart bakparti har dock funnits tidigare då Nissan visade upp en liknande modell 2008. Den modellen kom dock aldrig ut på marknaden.

I Storbritannien ligger prislappen för en Doubleback på 578 000 kronor, vilket är lite drygt en kvarts miljon mer än vad en VW Transporter kostar i originalutförande. För mer information, var god se: www.doubleback.co.uk.

Foto: Doubleback

Rulla till toppen