Ny camping öppnar i Åsele

Publicerad: 2012-03-19   Uppdaterad: 2012-03-21

I sommar utökas verksamheten vid Åsele Golfklubb och både campingtomter och fler stugor ska stå klara till årets sommarsäsong. Söråsele Camping är namnet på den nya campingen som ligger sex kilometer från Åsele. Det är paret Jenny Lundqvist och Christian Fürtinger som tagit över golfklubbens restaurang och stuguthyrning. Tidigare fanns tre campingstugor på området, men...

I sommar utökas verksamheten vid Åsele Golfklubb och både campingtomter och fler stugor ska stå klara till årets sommarsäsong.

Söråsele Camping är namnet på den nya campingen som ligger sex kilometer från Åsele. Det är paret Jenny Lundqvist och Christian Fürtinger som tagit över golfklubbens restaurang och stuguthyrning. Tidigare fanns tre campingstugor på området, men nu ska ytterligare ett par stugor byggas. Ett servicehus och 10-15 husvagns- och husbilsplatser ska också stå klara före sommaren.
– Campingen kommer att öppna runt midsommar och stänger efter bär- och jaktsäsongen i slutet av september. För alla bär- och svampplockare ska vi försöka få igång syltkokning och svamptorkning, berättar Jenny Lundqvist.
Under Åsele marknad, som pågår under några dagar i juli varje år, kommer betydligt fler platser att kunna erbjudas på campingen. Då planerar man att även använda putting-greenen som övernattningsplats för alla besökare med husvagn och husbil.
– Under marknaden ska vi även ha shuttleservice till och från Åsele för våra gäster, berättar Jenny Lundqvist.
Stuguthyrningen och restaurangen kommer att öppna redan i slutet av maj och där kommer man bland annat att erbjuda hembakat samt enkla svenska och österrikiska rätter gjorda på råvaror från trakten. 
Varken Jenny eller Christian har drivit camping tidigare, men Jenny har arbetat inom restaurang- och servicebranschen och som egen företagare i flera år. Paret har tillbringat många somrar i Åsele och hoppas på sikt kunna flytta permanent från Innsbruck till Åsele.

På bilden syns det svensk-österrikiska paret Jenny Lundqvist och Christian Fürtinger med dottern Linnea.

Rulla till toppen