Ny camping öppnar i Åsele

Ny camping öppnar i Åsele

Publicerad

I sommar utökas verksamheten vid Åsele Golfklubb och både campingtomter och fler stugor ska stå klara till årets sommarsäsong.

Söråsele Camping är namnet på den nya campingen som ligger sex kilometer från Åsele. Det är paret Jenny Lundqvist och Christian Fürtinger som tagit över golfklubbens restaurang och stuguthyrning. Tidigare fanns tre campingstugor på området, men nu ska ytterligare ett par stugor byggas. Ett servicehus och 10-15 husvagns- och husbilsplatser ska också stå klara före sommaren.
- Campingen kommer att öppna runt midsommar och stänger efter bär- och jaktsäsongen i slutet av september. För alla bär- och svampplockare ska vi försöka få igång syltkokning och svamptorkning, berättar Jenny Lundqvist.
Under Åsele marknad, som pågår under några dagar i juli varje år, kommer betydligt fler platser att kunna erbjudas på campingen. Då planerar man att även använda putting-greenen som övernattningsplats för alla besökare med husvagn och husbil.
- Under marknaden ska vi även ha shuttleservice till och från Åsele för våra gäster, berättar Jenny Lundqvist.
Stuguthyrningen och restaurangen kommer att öppna redan i slutet av maj och där kommer man bland annat att erbjuda hembakat samt enkla svenska och österrikiska rätter gjorda på råvaror från trakten. 
Varken Jenny eller Christian har drivit camping tidigare, men Jenny har arbetat inom restaurang- och servicebranschen och som egen företagare i flera år. Paret har tillbringat många somrar i Åsele och hoppas på sikt kunna flytta permanent från Innsbruck till Åsele.

På bilden syns det svensk-österrikiska paret Jenny Lundqvist och Christian Fürtinger med dottern Linnea.

On
Off

2 kommentarer

Nyhetsbrev

Anmäl dig till Husvagn & Campings nyhetsbrev så får du de senaste nyheterna i din mailkorg - varje månad.

Ja, jag är 16 år eller äldre och vill även få information från Husvagn & Camping/Egmont Tidskrifter och deras samarbetspartners.

Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1486 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 546 fristående campingplatser och 534 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 406 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2018-06

  • Husvagn & Camping 2018-05

  • Husvagn & Camping 2018-04

  • Husvagn & Camping 2018-03

  • Husvagn & Camping 2018-02

  • Husvagn & Camping 2018-01

  • Husvagn & Camping 2017-12

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842