XGO – nytt husbilsmärke

Publicerad: 2012-03-29   Uppdaterad: 2012-03-30

Ett nytt husbilsmärke har hittat hit. Det är Rimors instegsmärke XGO som med lågt pris söker sig in på den svenska marknaden. Den italienska husbilstillverkaren Rimor bygger också bilar i en lite  lägre prisklass. Det är en instegsserie under namnet XGO. För många svenskar är det ett okänt märke men nu tas den in till...

Ett nytt husbilsmärke har hittat hit. Det är Rimors instegsmärke XGO som med lågt pris söker sig in på den svenska marknaden.

Den italienska husbilstillverkaren Rimor bygger också bilar i en lite  lägre prisklass. Det är en instegsserie under namnet XGO. För många svenskar är det ett okänt märke men nu tas den in till landet och går att bekanta sig närmare med hos två återförsäljare; Solhem Husbilar i Bålsta och Campingcar Sweden AB i Oskarshamn.

XGO byggs av och på Rimors fabriker och har därför en del detaljer gemensamma med Rimor. Men man har valt att producera XGO till ett mer konkurrenskraftigt pris och därför är bilarna relativt enkla när det gäller utrustningslistan.

Standardutrustningen omfattar bland annat AC i förardelen, 6-växlad manuell låda, elektriska fönsterhissar, farthållare, cd-stereo och en del annat. Bilarna är byggda på Ford-chassier och värmen sköts via luftburen teknik från Truma. Interiört hittar vi bland annat ett separat duschutrymme, en kyl med frysfack och ett rymligt garage.

Priset är odiskutabelt intressant. 399 999 kronor begär man för XGO Dynamic 28P, som innehåller garage, dubbelsäng och fyra sov- och reseplatser. Det gör den därmed till landets just nu billigaste husbil i sin klass.

Rulla till toppen