Invigning av Titanic-museum i Belfast

Invigning av Titanic-museum i Belfast

Publicerad

Fartyget Titanic och den tragiska jungfruresa fascinerar människor över hela världen. Imorgon invigs Titanic Belfast – ett sex våningar högt museum vid varvet där fartyget en gång byggdes.

I mitten av april i år är det exakt 100 år sedan Titanic stötte på ett isberg och sjönk till havets botten. Bara två veckor tidigare hade hon avseglat från Belfast till Southampton i England, varifrån jungfrufärden startade.

Titanic byggdes på ett varv i Belfast på Irland och det är just här som det nya museet har byggts. Här kan besökarna med hjälp av modern teknik på olika sätt uppleva fartygets hela historia, från det att hon byggdes i början av 1900-talet till det att hon upptäcktes av ett forskarteam i 1985. En avdelning visar exempelvis hur varvsarbetarnas liv såg ut och hur det gick till att bygga Titanic, en annan visar hur det såg ut och hur det var att leva ombord och förstås finns en egen avdelning som bara berör själva katastrofen. 

Titanic Belfast premiäröppnar imorgon och är en av landets största turistsatsningar någonsinn. Förhoppningen är att det ska komma besökare från hela världen och att även Belfast som stad ska uppmärksammas.  I samband med invigningen inleds även en två veckor lång Titanic-festival med bland annat en rad olika musikevenemang och utställningar.

Foto: Christopher Heaney

On
Off

0 kommentarer

Nyhetsbrev

Anmäl dig till Husvagn & Campings nyhetsbrev så får du de senaste nyheterna i din mailkorg - varje månad.

Ja, jag är 16 år eller äldre och vill även få information från Husvagn & Camping/Egmont Tidskrifter och deras samarbetspartners.

Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1486 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 546 fristående campingplatser och 534 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 406 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2018-06

  • Husvagn & Camping 2018-05

  • Husvagn & Camping 2018-04

  • Husvagn & Camping 2018-03

  • Husvagn & Camping 2018-02

  • Husvagn & Camping 2018-01

  • Husvagn & Camping 2017-12

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842