VW up! - "Årets världsbil 2012”

VW up! - "Årets världsbil 2012”

Publicerad

En jury bestående av 66 journalister från 25 länder har utsett Volkswagen up! till "Årets bil i världen 2012" . Bilen vann utmärkelsen i konkurrens med 34 andra nya modeller.

Priset delades ut på New York International Auto Show nyligen och i juryn ingick blan annat Robert Collin, internationellt känd för att ha påpekat brister i Mercedes A-klass väghållning, när den introducerades 1998.
- Jag röstade på up! För att det är en säker bil med modernt säkerhets- och miljötänkande som ger europeisk bilindustri en vink om framtidens bilar. Billiga, säkra och bränsleeffektiva säger Robert Collin till Husvagn & Camping.

"Utmärkelsen visar att våra designers och ingenjörer har utvecklat en bil som är genomtänkt in i minsta detalj. En bil som sätter ny standard i sin klass. Den premieras för effektiv användning av utrymme, säkerhet, körglädje och miljöeffektivitet", kommenterar Martin Winterkorn, koncernchef Volkswagen AG.

Flera andra utmärkelser har tilldelats up! sedan lanseringen i december förra året. I Tyskland lade den beslag på förstaplatsen i sin klass när det gäller nyregistrerade bilar samt toppbetyg i Euro NCAP:s säkerhetstester. Bilen fick bland annat beröm för sin laserbaserade autobromsfunktion "City Emergency Brake" som är standard för up! på den svenska marknaden.

På ett utrymme av 3,54 x 1,64 meter ger up! plats för fyra personer. En ny generation trecylindriga 1,0-liters bensinmotorer ger 60 hk respektive 75 hk. Bränsleförbrukningen är 4,5 l/100 km (105 g CO2 per km) respektive 4,7 l/100 km (108 g CO2 per km). 2-dörrarsversionen av up! hade svensk premiär i februari.

Till sommaren blir 4-dörrarsversionen beställningsbar och i slutet av året lanseras den gasdrivna versionen "eco up!". Under 2013 planeras det dessutom för en helt eldriven version.


On
Off

0 kommentarer

Nyhetsbrev

Anmäl dig till Husvagn & Campings nyhetsbrev så får du de senaste nyheterna i din mailkorg - varje månad.

Ja, jag är 16 år eller äldre och vill även få information från Husvagn & Camping/Egmont Tidskrifter och deras samarbetspartners.

Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1486 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 546 fristående campingplatser och 534 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 406 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2018-06

  • Husvagn & Camping 2018-05

  • Husvagn & Camping 2018-04

  • Husvagn & Camping 2018-03

  • Husvagn & Camping 2018-02

  • Husvagn & Camping 2018-01

  • Husvagn & Camping 2017-12

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842