Snart dags för Matrundan på Österlen

Publicerad: 2012-04-24   Uppdaterad: 2012-04-25

Under Kristi himmelsfärdsveckan pågår Matrundan på Österlen, och i år står smörgåsen i centrum. Drygt trettio olika aktörer inom mat och dryck bjuder i år in allmänheten på en rad olika aktiviteter och upplevelser. Temat är måltidsgestaltning och storytellingoch nytt för i år är att besökarna bjuds på olika typer av smörgåsar med en spännande...

Under Kristi himmelsfärdsveckan pågår Matrundan på Österlen, och i år står smörgåsen i centrum.

Drygt trettio olika aktörer inom mat och dryck bjuder i år in allmänheten på en rad olika aktiviteter och upplevelser. Temat är måltidsgestaltning och storytellingoch nytt för i år är att besökarna bjuds på olika typer av smörgåsar med en spännande historia.

Alla aktörer har kopplingar till kulinarisk mat i någon form och finns på eller i närheten av Österlen. Det är exempelvis gårdsbutiker, små och stora livsmedels-producenter, gästgivaregårdar, gårdshotell och caféer.

Årets matrunda arrangeras för femte året i rad och startar med en officiell invigning den 11 maj och pågår till den 20 maj. Kuponghäften, som ger olika rabatter, kan köpas på Turistbyråerna. Lär om hela programmet på www.matrundan.se.

Rulla till toppen