Nytt vilt utflyktsmål i Sörmland

Publicerad: 2012-04-30   Uppdaterad: 2012-05-02

Lockar närkontakt med älg, kronhjort och vildsvin? I morgon invigs Wildlife park på Öster Malma, Jägarförbundets gård, en timmes bilresa söder om Stockholm. Mellan Gnesta och Nyköping ligger Svenska Jägareförbundets gård Öster Malma, med bland annat restaurang och konferensanläggning. Det är här man från och med imorgon ska bjuda in djur- och naturintresserade besökare till...

Lockar närkontakt med älg, kronhjort och vildsvin? I morgon invigs Wildlife park på Öster Malma, Jägarförbundets gård, en timmes bilresa söder om Stockholm.

Mellan Gnesta och Nyköping ligger Svenska Jägareförbundets gård Öster Malma, med bland annat restaurang och konferensanläggning. Det är här man från och med imorgon ska bjuda in djur- och naturintresserade besökare till Wildlife park.
– Här kan hela familjen följa promenadvägarna runt det 25 hektar stora hägnet och spana efter älg, kronhjort, dovhjort och mufflon, berättar Ulf Sterler, chef för Öster Malma.
Sedan tidigare finns även ett vildsvinshägn och i fågelvoljärerna kan besökarna se fasaner, änder och gäss. För de yngre barnen finns också en nybygd lek- och upplevelsegård intill parken.

I samband med invigningen av Wildlife park öppnar även Jägarboden Café & Gårdsbutik, som är inhyst i ett timrat sädesmagasin från 1700-talet. Här ska det bland annat serveras varmkorv på viltkött, viltmackor och hembakat. För de som vill övernatta finns rum med både vandrarhems- och hotellstandard och kommer man med husbil eller husvagn får man stå en natt på parkeringen mot en avgift på 100 kronor.

Wildlife park har öppet dagligen mellan den 1 maj till 31 augusti och måndag till fredag resten av året, förutom under september då det är helt stängt.

Rulla till toppen