Ny attraktion på Skara Sommarland

Publicerad: 2012-05-10   Uppdaterad: 2012-05-11

Racer heter den nya, 90 meter långa vattenrutschbanan som kommer att stå klar lagom till Skara Sommarlands premiär den 2 juni. Bygget av Racer är i full gång och den kommer att vara på plats där tidigare Surfing Hill fanns. Vattenrutschbanan är 90 meter lång, har en fallhöjd på 14 meter och är fyrfilig. De...

Racer heter den nya, 90 meter långa vattenrutschbanan som kommer att stå klar lagom till Skara Sommarlands premiär den 2 juni.

Bygget av Racer är i full gång och den kommer att vara på plats där tidigare Surfing Hill fanns. Vattenrutschbanan är 90 meter lång, har en fallhöjd på 14 meter och är fyrfilig. De mattburna besökarna antas kunna komma upp i en hastighet av 30 kilometer i timmen innan de korsar målgången.

–    Inför kommande säsong vill vi utveckla vattenparksdelen. Med Racer, som är den enda vattenrutschbanan i sitt slag i Sverige, vill vi befästa vår position som Nordens ledande, kombinerande vatten- och nöjespark, säger Johan Hedihn, vd på Skara Sommarland.

Racer är utrustad med tidtagning och har kapacitet att ta emot 500 besökare per timme. Inför årets säsong sker även ett lyft på campingen då 34 stycken gamla campingstugor byts ut mot nya som även är 4 kvm större.

Rulla till toppen