Ny Emil-by i Astrid Lindgrens Värld

Publicerad: 2012-05-22   Uppdaterad: 2012-05-23

Den gångna veckan undertecknades avtalet gällande byggnationen av det nya Emil i Lönneberga-området i Astrid Lindgrens Värld. Det nya området blir 22 000 kvadratmeter stort. På ett nästan 5 tunnland stort område, i direkt anslutning till nöjesparken, kommer man att återskapa ett småländskt landskap från förra seklets begynnelse med gården Katthult i centrum. –    Vi...

Den gångna veckan undertecknades avtalet gällande byggnationen av det nya Emil i Lönneberga-området i Astrid Lindgrens Värld. Det nya området blir 22 000 kvadratmeter stort.

På ett nästan 5 tunnland stort område, i direkt anslutning till nöjesparken, kommer man att återskapa ett småländskt landskap från förra seklets begynnelse med gården Katthult i centrum.

–    Vi är övertygade om att vi har rätt organisation för projektet med nya Emil i Lönneberga, säger Mikael Ahlerup, vd för Astrid Lindgrens Värld.

Det nya Emil i Lönneberga-området väntas bli klar under 2013. I fjol byggdes Mattisborgen (Ronja Rövardotter) i Astrid Lindgrens Värld.

Rulla till toppen