Nya leder mellan Lidköping och Mariestad

Publicerad: 2012-06-04   Uppdaterad: 2012-06-05

Som en del i en satsning på ekoturism har nya cykel- och vandringsleder skapats mellan Mariestad och Lidköping via Kinnekulle. Cykelleden är cirka 65 kilometer och är försedd med röda och vita skyltar mot Lidköping respektive Mariestad samt närbelägna Källby och Hällekis. Leden är främst tänkt att erbjuda cyklisterna en upplevelse och i möjligaste mån...

Som en del i en satsning på ekoturism har nya cykel- och vandringsleder skapats mellan Mariestad och Lidköping via Kinnekulle.

Cykelleden är cirka 65 kilometer och är försedd med röda och vita skyltar mot Lidköping respektive Mariestad samt närbelägna Källby och Hällekis. Leden är främst tänkt att erbjuda cyklisterna en upplevelse och i möjligaste mån undvika strakt trafikerade vägar.

Vandringsleden är 10 kilometer och har en annan sträckning än cykelleden. Den passerar bland annat Karleby och Lugnås och går via skogsvägar, stigar och mindre landsvägar. Från Lidköping har den förlängts ut till Ullersund med planerad fortsättning till Läckö slott. Även från Mariestad planeras en förlängning ut till Laxhall på Torsö.

Rulla till toppen