Absolut spritmuseum

Publicerad: 2012-06-14   Uppdaterad: 2012-06-15

Den 24 maj öppnade en ny konst- och kulturdestination i Stockholm. Spritmuseet på Djurgården. Spritmuseets stora utställning heter ”Spritlandet Sverige”. Den är utformad som en vandring genom våra årstider och gestaltad genom scenarior, dofter, smaker och musik. Spritmuseets första specialutställning heter ”Äntligen fredag” och är uppbyggd som en utställning bestående av tre rum: hemmet, krogen...

Den 24 maj öppnade en ny konst- och kulturdestination i Stockholm. Spritmuseet på Djurgården.

Spritmuseets stora utställning heter ”Spritlandet Sverige”. Den är utformad som en vandring genom våra årstider och gestaltad genom scenarior, dofter, smaker och musik.

Spritmuseets första specialutställning heter ”Äntligen fredag” och är uppbyggd som en utställning bestående av tre rum: hemmet, krogen och drömmarnas och förväntningarnas värld.

En utställning som förväntas ge eko är Face it (24 maj – 4 november) som är ett retrospektiv med 70 verk från den omtalade och omfattade konstsamlingen Absolut Art Collection vars första konstverk målades av Andy Warhol 1986.

–    Face it blir Absolut Art Collections stora retrospektiva utställning och kan ses som ett tvärsnitt genom 1980- och 1990-talets konst. En era som förknippas med discobollarna på Studio 54 i New York, AIDS-epidemins första offer, Berlinmurens fall och IT-erans utbrott, säger Mia Sundberg, konstintendent och ansvarig för utställningen.

Rulla till toppen