Fritid 2012 i Kristinehamn ökar

Publicerad: 2012-06-18   Uppdaterad: 2012-06-19

Mässan Fritid 2012 i Kristinehamn lockade i år 55 utställare och sammanlagt cirka 10 000 besökare. Mer än en fördubbling jämfört med förra året, då mässan hade premiär. Husvagn & Camping var på plats under mässans första dag. Den 15 juni öppnade Fritid 2012 i Kristinehamn för andra året året i rad. Förra året uppskattades antalet...

Mässan Fritid 2012 i Kristinehamn lockade i år 55 utställare och sammanlagt cirka 10 000 besökare. Mer än en fördubbling jämfört med förra året, då mässan hade premiär. Husvagn & Camping var på plats under mässans första dag.

Den 15 juni öppnade Fritid 2012 i Kristinehamn för andra året året i rad. Förra året uppskattades antalet besökare till drygt 5 000, men i år engagerade mässan cirka 10 000 personer som deltog i aktiviteterna på och runt utställningsområdet. Många bekantade sig också närmare med vad Kristinehamn kan erbjuda inom området mobil fritid, som producenter av husvagnar och husbilar och som importörer.

Här fanns därför husbilar från Nordic, husvagnar från Cabby samt husbilar och husvagnar från Bergholm Försäljnings AB, som tillsammans med Husbilslandet ställde ut husvagnar och husbilar ur Knaus Tabbert Groups sortiment. Totalt fanns här 62 fordon. Utöver det hittade vi till exempel Caravan Club, som passade på att presentera sig och sin verksamhet, Intersport och Team Sportia i Kristinehamn som visade upp prylar och den sedvanliga uppslutningen av knallar, allat som allt 55 olika utställare.  

Vi fick leta en stund innan vi hittade något riktigt nytt, och det var hos Knaus vi såg tre nya husvagnar i Exclusive-serien. Den största nyheten är en modell med rundsittgrupp i fronten, kök i mitten, ett sovrum därefter och längre bak ett tvättrum och längst bak en barnkammare. Knaus Exclusive 790 UFK heter modellen med den för Knaus helt nya planlösningen. Vi tycker oss ha sett en liknande lösning i Adria 740.

De andra två nyheterna från Knaus är baserade på 580-modellerna varav den ena är 230 cm bred. Nya exteriördetaljer och dekorer, små detaljändringar interiört.

Från Kistamässa i februari rapporterade  vi om Weinsbergs satsning på förstagångsköpare och barnfamiljer. Nu fortsättar man på det temat med bland annat en liten husvagn, Weinsberg 400 LK, och en riktig bjässe med 8 bäddar och en totalvikt på närmare 2 000 kilo, Cara One 750. Priset är per kilo lägre än för sommarens första potatisar, vagnen kostar nämligen ungefär 200 kronor kilot. Mässpriset var 201 000 kronor, ordinarie pris är cirka 235 000kronor.

Hos Nordic klev vi in i exklusiva Nordic Explore LB, en halvintegrerad bil baserad på Mercedes med 160-hästars motor och bakhjulsdrift. Den har fått nya textilier, nu finns den också i mörkt skinn vilket ger hela bilen en touch av exklusivitet och en förklaring till priset som taget ett steg över miljonen, drygt 1,2 miljoner kostar den. Utvändigt har den fått ny dekor, formad som en våg över bilen där hytten integrerats i dekoren. I deras ”monter” parkerade även en Sun Living med nytt bakparti och ny smakfull inredning samt en Adria, ur Coral-sortimentet, med nytt tyg.

I Cabbys monter, eller rättare sagt bland Cabbyvagnarna, hittade vi inte några nyheter bland modellerna. Däremot hittade vi folk från Cabby som bland annat visade upp en av de vagnar som drog riktigt mycket folk. Stora Cabby 800F3F är en dröm för många husvagnsåkare med skinn, golvvärme, förnämliga vinteregenskaper och 2 400 kilo som totalvikt.

Bland tillbehören hittade vi svensktillverkade Puller Winsch, som vi berättar närmare om i nästa nummer av Husvagn & Camping, och vi hittade också hamburgartält och fiskburgarekök. När vi på kvällen, trots förlustmatch på storbilds-tv, summerade första dagen var redaktionen samstämmiga i omdömet; en trevlig mässa med någonting för var och en. Vi återkommer nästa år, för att träffa läsare, utställare och publik – och för att ha roligt.

 

 

  

 

 

Rulla till toppen