Hymer satsar på säkra kort

Publicerad: 2012-07-20   Uppdaterad: 2012-07-23

Nya Hymer Tramp CL är en halvintegrerad husbil med utrustning man normalt inte hittar i segmentet. På säkerhetssidan har Hymer lagt in en hel del del. Här finns som standard Alkos bredspåriga chassi, ESP, Traction Plus med Hillholder, ASR (antispinn) och EBD (panikbromsassistans) och krockkudde, för både förare och passagerare. Modern strömsnål Led-teknik i hela...

Nya Hymer Tramp CL är en halvintegrerad husbil med utrustning man normalt inte hittar i segmentet.

På säkerhetssidan har Hymer lagt in en hel del del. Här finns som standard Alkos bredspåriga chassi, ESP, Traction Plus med Hillholder, ASR (antispinn) och EBD (panikbromsassistans) och krockkudde, för både förare och passagerare. Modern strömsnål Led-teknik i hela bodelen liksom i utomhusbelysningen, bord med snurrbart underrede, och 150 liters färskvattentank, för att nämna något av det som gör Tramp-serien till en svår konkurrent för många andra tillverkare.

Med förfinad byggteknik har man också lyckats få ner vikterna så att även stora Tramp 678, som är cirka 7,5 m lång, har acceptabel lastkapacitet med totalvikten 3,5 ton.  Utöver säkerhetsutrustning och låga tjänstevikter har man i denna serie också byggt in isolering även för vattentankarna och man har monterat in Trumas stora 6KW-panna med elpatron. Bilen lanseras också som vinterfordon. Som tillval finns Alde vattenburet värmesystem. Priset för de nya husbilarna i Tramp-serien kommer att preciseras till Elmia och vi vet att den nya Tramp-serien är framtagen för att möta den bromsade efterfrågan på nya husbilar, och genom att erbjuda köparna en tuff priskonkurrent hoppas Hymer få behålla och i bästa fall skaffa sig än större marknadsandelar. Våra indikationer visar att priserna i nya Tramp-serien troligen börjar under 600 000 kronor.

Rulla till toppen