Nya friska tag i Söderköping

Publicerad: 2012-08-03   Uppdaterad: 2012-08-06

Att campa i Söderköping utmed Göta Kanal har länge varit populärt. Nu händer det dessutom en hel del med ortens två SCR-anslutna campinganläggningar Korskullens Camping och Skeppsdockans Camping. –    Efter att ha arrenderat Korskullens Camping sedan 1997 köpte jag ifjol campingen av Söderköpings kommun och då var det självklart enklare att börja investera, säger ägaren...

Att campa i Söderköping utmed Göta Kanal har länge varit populärt. Nu händer det dessutom en hel del med ortens två SCR-anslutna campinganläggningar Korskullens Camping och Skeppsdockans Camping.

–    Efter att ha arrenderat Korskullens Camping sedan 1997 köpte jag ifjol campingen av Söderköpings kommun och då var det självklart enklare att börja investera, säger ägaren Johan Stenberg som har 18 års erfarenhet av campingbranschen.

Han avslöjar att en del renoveringar har skett. Bland annat är receptionsbyggnaden nybyggd och två stugor med bland annat dusch och pentry har tillkommit.

–    Allt som allt har vi nu elva stugor och 40 campingplatser med el-stolpe, säger Johan Stenberg.

Men förändringar är även på gång kring Skeppsdockans Camping som ligger en kilometer väster om Söderköping. En campinganläggning som Johan Stenberg hyr sedan millenniumskiftet.

–    Där har jag sökt bygglov och har stora planer på att utöka campingen, säger Johan Stenberg som här för en dialog med ägarna Göta kanalbolaget AB.

Rulla till toppen