LMC husvagnar åter till Sverige

Publicerad: 2012-08-14   Uppdaterad: 2012-08-15

Med hjälp av ett 15-tal återförsäljare hoppas LMC på en växande marknadsandel i Sverige. Med tre serier erbjuder man de svenska köparna vagnar såväl i de lägre prisklasserna som i den prisnivå där man hittar påkostade åretruntvagnar. LMC husvagnar som funnits i Sverige tidigare kommer till Sverige i tre serier – Scandica, Musica och Maestro....

Med hjälp av ett 15-tal återförsäljare hoppas LMC på en växande marknadsandel i Sverige. Med tre serier erbjuder man de svenska köparna vagnar såväl i de lägre prisklasserna som i den prisnivå där man hittar påkostade åretruntvagnar.

LMC husvagnar som funnits i Sverige tidigare kommer till Sverige i tre serier – Scandica, Musica och Maestro. Musica 580 D, på bilden ovanför, har köket mot gavelväggen fram och en stor sittgrupp i direkt anslutning till köket. Sovrummet i Musica 500 E, som har en helt unik planlösning, har två enkelsängar – på tvären. Den främre går att skjuta ihop för enklare passage.

LMC Scandica  har en mycket genomarbetad värmeförsörjning. Den har Alde vattenburen centralvärme och en kaross helt utan reglar och köldbryggor. LLT kallas byggtekniken som också innebär att vagnen har glasfiber på taket, fronten och bakstammen.

Ulrich Selent heter mannen som via det nya kontoret i Jönköping återigen skall göra LMC husvagnar till ett märke att räkna med även på den svenska marknaden. På Elmia kommer man kunna titta närmare på både Musica och Scandica.

LMC etablerades redan 1956 men då under annat namn -”Knopse”. 1974 börjar man seriebygga vagnar under namnet Lord Münsterland och sin första husbil kör man ut ur fabriken 1978. Några år senare, 1981, byter företaget namn till Lord Münsterland Caravan och tio år senare köps företaget av Erwin Hymer. År 1995 görs en rekonstruktion av företaget som i samband med det flyttar från Mülheim till Sassenberg. I dag är LMC känt för elegant design och hög kvalitet med ambitionen att tillhöra det övre mellanskiktet bland såväl husvagnar som husbilar.

Rulla till toppen