Rimor bygger kompaktbil

Publicerad: 2012-08-16   Uppdaterad: 2012-08-20

Den italienska husbilsbyggaren Rimor bygger en kompaktbil som heter Horus. Den skiljer sig från den förra årets Horus på flera sätt, bland annat med en helt ny sittgrupp, men den stora nyheten är att den är byggd på Renault Master. Bilen rymmer tre personer och ovanligt för att vara kompaktbil är att hyttstolarna inte ingår...

Den italienska husbilsbyggaren Rimor bygger en kompaktbil som heter Horus. Den skiljer sig från den förra årets Horus på flera sätt, bland annat med en helt ny sittgrupp, men den stora nyheten är att den är byggd på Renault Master.

Bilen rymmer tre personer och ovanligt för att vara kompaktbil är att hyttstolarna inte ingår i sittgruppen, i stället finns det en bakåtvänd bred soffa för två och en framåtvänd soffa för en (1) person. Mittemot dinetten finns köket som tack vare den smala enkelsoffan erbjuder lite mer svängrum än vad som är brukligt i den här typen av bilar. Mellan kök och säng finns tvättrummet som också kunnat göras lite större än vanligt. Baktill har bilen en tvärställd dubbelbädd, mellan bäddens huvudände och sittgruppen finns kylen och garderoben. Rimor Horus finns i två planlösningar med konventionell dubbelsäng bak eller med ett annorlunda arrangemang som ger våningssäng i stället.

Om bilen kommer till Sverige är i dagsläget inte bestämt men den går naturligtvis att beställa hos närmaste Rimorsäljare. Bilen kommer att visas på Düsseldorfmässan Caravan Salon och kostar i Tyskland mindre än 40 000 euro.

 Se film på http://www.youtube.com/watch?v=bBuiI_RCfhU

Rulla till toppen