Fler indragna körkort efter nya regler

Publicerad: 2012-08-20   Uppdaterad: 2012-08-20

Antalet körkort som Transportstyrelsen återkallat av medicinska skäl har ökat med 50 procent under första halvåret 2012. Den 1 februari i år utökades läkares skyldighet att anmäla patienter som kan vara olämpliga att ha körkort av medicinska skäl. Sedan dess har närmare 4000 körkort dragits in av dessa skäl, jämfört med drygt 2000 under samma...

Antalet körkort som Transportstyrelsen återkallat av medicinska skäl har ökat med 50 procent under första halvåret 2012.

Den 1 februari i år utökades läkares skyldighet att anmäla patienter som kan vara olämpliga att ha körkort av medicinska skäl. Sedan dess har närmare 4000 körkort dragits in av dessa skäl, jämfört med drygt 2000 under samma period förra året.
Nu måste läkare anmäla patienter som bedöms vara ”olämplig” som förare till Transportstyrelsen, medan de tidigare bara behövde anmäla de som bedömdes vara ”uppenbart olämpliga”. Även kravet att läkaren måste träffa sin patient för att göra en anmälan har tagits bort, nu räcker det att läkaren läser i patientens journal.
Foto: Thorsten Alm

Rulla till toppen