LMC och T.E.C. inför 12 års garanti

Publicerad: 2012-09-26   Uppdaterad: 2012-10-02

LMC, Lord Münsterland Caravan, och T.E.C. (Thrun Eicker Caravan) inför en ny bygg- och sammansättningsmetod och förlänger täthetsgarantin Man har tagit bort allt trä i golv-, vägg- och takelement och ersatt det med reglar i polyuretan. Förseglingen mellan tak och vägg är också förbättrad med nya aluminiumprofiler.  Därigenom har man inte bara kunnat göra slutprodukten...

LMC, Lord Münsterland Caravan, och T.E.C. (Thrun Eicker Caravan) inför en ny bygg- och sammansättningsmetod och förlänger täthetsgarantin

Man har tagit bort allt trä i golv-, vägg- och takelement och ersatt det med reglar i polyuretan. Förseglingen mellan tak och vägg är också förbättrad med nya aluminiumprofiler.  Därigenom har man inte bara kunnat göra slutprodukten lättare, man har också fått fram vagnar och husbilar som är så okänsliga för vatten att man har utökat täthetsgarantin till 12 år.

Det är man ensam om i branschen, men tack vare den nya byggteknologin LLT, Long Life Technology, är man inte orolig.

– Vi tror på detta, det ingår i LMC´s och T.E.C.s filosofi att alltid ligga i framkant när det gäller teknikutvecklingen. Byggmetoden är så bra och pålitlig att det också kommer påverka produkternas andrahandsvärde.Med flera år kvar på täthetsgarantin kan man känna trygghet vid begagnatköpet säger Ulrich Selent, svensk agent för LMC husvagnar och T.E.C. husbilar.

Den tolvåriga garantin gäller för LMC husbilar och vagnar, dock inte på alkovbilarna, där man inte fullt ut kan använda den nya byggtekniken. Dessutom gäller den på T.E.C. husbilar.

På husbilarna har man i LLT-tekniken försett fordonen med ett skyddande glasfibertak och underrede. Glasfiber tål hagelskurar utan att bucklas och den tunna glasfiberlamineringen under bilen skyddar mot vatten men kanske mest av allt mot stensprut och annat som på sikt nöter bort skyddande massa.

Både T.E.C. och LMC ingår i Hymergruppen.

På bilden ser vi den nya T.E.C. Advantec med 12 års täthetsgaranti. Gäller ej alkovbilarna.

Rulla till toppen