Gotland blir ny Matlandethuvudstad

Publicerad: 2012-10-12   Uppdaterad: 2012-10-15

Årets Matlandethuvudstad har nyligen utsetts och från och med januari nästa år får Gotland lov att använda titeln. – Jag har träffat många duktiga bönder och framgångsrika matföretag på Gotland och jag hoppas att den gotländskaentreprenörsandan och Matlandet ska inspirera ännu fler att satsa på verksamheter inom mat och upplevelser, säger landsbygdsminister Eskil Erlandsson. Det...

Årets Matlandethuvudstad har nyligen utsetts och från och med januari nästa år får Gotland lov att använda titeln.

– Jag har träffat många duktiga bönder och framgångsrika matföretag på Gotland och jag hoppas att den gotländskaentreprenörsandan och Matlandet ska inspirera ännu fler att satsa på verksamheter inom mat och upplevelser, säger landsbygdsminister Eskil Erlandsson.

Det är tredje året i rad som tävlingen om titeln Årets Matlandethuvudstad arrangeras och syftet är bland annat att uppmärksamma det arbete som bedrivs och den bredd som finns över hela Sverige, som exempelvis råvaruproduktion, restaurang och unika turistmål med mat som tema. Samtliga län har bjudits in att nominera städer eller orter på kommunnivå och juryn består av landsbygdsministerns expertråd. De övriga sju finalisterna var Borgholm, Halmstad, Kristianstad, Malmö, Skellefteå, Södertälje och Vara. Tävlingen är en del arbetet med visionen om att göra Sverige till ett nytt matland.

Tidigare vinnare:
Göteborg (2012)
Östersund (2011)

Rulla till toppen