Minskad produktion hos Volvo

Publicerad: 2012-10-16   Uppdaterad: 2012-10-19

Volvo Personvagnar har beslutat om ett produktionsuppehåll i fabriken i Torslanda under vecka 44, 29 oktober till och med 2 november. Detta för att anpassa produktionen av bilar till den minskade efterfrågan framförallt i Europa. – Europa är Volvo Personvagnars största marknad och den fortsatta lågkonjunkturen påverkar naturligtvis efterfrågan på våra bilar. Därför är det...

Volvo Personvagnar har beslutat om ett produktionsuppehåll i fabriken i Torslanda under vecka 44, 29 oktober till och med 2 november. Detta för att anpassa produktionen av bilar till den minskade efterfrågan framförallt i Europa.

– Europa är Volvo Personvagnars största marknad och den fortsatta lågkonjunkturen påverkar naturligtvis efterfrågan på våra bilar. Därför är det är viktigt för oss att fortsätta utnyttja den inbyggda flexibilitet vi har i produktionen, säger Jan Gurander, tillförordnad vd på Volvo Personvagnar.

Produktionsuppehållet är ytterligare en anpassning nedåt i produktionstakten, tidigare har man tagit beslut om taktsänkning från 57 till 50 bilar i timmen i Torslandafabriken. Det infördes den 1 oktober. Några förändringar av den fasta personalstyrkan i Torslandafabriken är inte planerad. Under uppehållet kommer de anställda att vara lediga med full lön.

Rulla till toppen