Utmärkelse till Kristianstads naturum

Publicerad: 2012-11-05   Uppdaterad: 2012-11-07

Upplevelser, kunskap och tillgänglighet gör besökscentret Naturum Vattenriket till Årets Naturum 2012. – Naturum Vattenriket har haft två fantastiska första år. De vågar leka och ta ut svängarna i sin verksamhet och är duktiga på att möta besökaren, säger Berit Oscarsson, informationschef på Naturvårdsverket. Juryn föll bland annat för arrangemangen malsafari, upptäcksfärder i myggens värld...

Upplevelser, kunskap och tillgänglighet gör besökscentret Naturum Vattenriket till Årets Naturum 2012.

– Naturum Vattenriket har haft två fantastiska första år. De vågar leka och ta ut svängarna i sin verksamhet och är duktiga på att möta besökaren, säger Berit Oscarsson, informationschef på Naturvårdsverket.
Juryn föll bland annat för arrangemangen malsafari, upptäcksfärder i myggens värld och speciella barnaktiviteter som naturligt julpyssel. Verksamheten fick också beröm för tillgängligheten för rörelsehindrade samt den informationsrika hemsidan. Naturum Vattenriket ligger med gångavstånd till Kristianstads centrum och tillåter parkering av personbilar och campingfordon i upp till 24 timmar.

Priset Årets naturum är en del av Naturvårdsverkets satsningar på att utveckla och höja kvaliteten på landets naturum. Övriga som nominerats i år är naturum Västervik och naturum Ånge. Naturum är ett besökscentrum vid ett skyddat område och följer speciella riktlinjer uppsatta av Naturvårdsverket. I Sverige finns totalt 29 naturum spridda över ladet.

Foto Claes Sandén Kristianstads kommun

Rulla till toppen