Färja omvandlad till flytande konst

Publicerad: 2012-11-07   Uppdaterad: 2012-11-08

Två danska konstnärer, Randi Jörgensen och Katrine Malinovsky, har målat om färjan M/F Ärököbing, som går i trafik mellan danska fastlandet och ön Ärö. Målningen gör att det ser ut som om fartyget har fått stora glasväggar i stället för stål, eller om man så vill, har stora hål i skrovet. Konstverket av Randi &...

Två danska konstnärer, Randi Jörgensen och Katrine Malinovsky, har målat om färjan M/F Ärököbing, som går i trafik mellan danska fastlandet och ön Ärö.

Målningen gör att det ser ut som om fartyget har fått stora glasväggar i stället för stål, eller om man så vill, har stora hål i skrovet.

Konstverket av Randi & Katrine kom till stånd som ett resultat av en tävling under vinjetten ”Vores Kunst”. Tävlingen startades av Danmarks Konstförening, Nationella Konstbyrån och i samarbete med Danmarks Radio.

I pressmaterialet kan man läsa att färjan fortfarande transporterar bilar och bussar men de exklusiva palmerna kanske får passagerarna att också göra en mental resa till mer exotiska destinationer.

De båda konstnärerna har fler stora offentliga verk, både i Köpenhamn och i Korea.

Rulla till toppen