Novano, nytt polskt husbilsmärke

Publicerad: 2012-11-14   Uppdaterad: 2012-11-15

Polsk nystartad husbilsbyggare visar upp exklusivitet och nytänkande. Med en exteriör och interiör design och färgskala som inte står de dyraste och mest påkostade husbilarna efter försöker nu Novano från Polen ta sig in på husbilsmarknaden i Europa. Man börjar med en modell som heter Novano 636 som med högblankt möbelmaterial och vitt skinn i...

Polsk nystartad husbilsbyggare visar upp exklusivitet och nytänkande.

Med en exteriör och interiör design och färgskala som inte står de dyraste och mest påkostade husbilarna efter försöker nu Novano från Polen ta sig in på husbilsmarknaden i Europa.

Man börjar med en modell som heter Novano 636 som med högblankt möbelmaterial och vitt skinn i möblerna och ett annorlunda långsmalt vinkelkök torde kunna attrahera de som vill ha exklusivitet och förstklassig känsla, men som inte vill ha den stora husbilens klumpighet.

Bilen är byggd på Fiat Ducato med långa karossen, 6.40 meter. Den har ett högtak av glasfiber som rymmer en taksäng. Den har en egen front också gjord av glasfiber. Vinkylare finns under den sidomonterade dubbelsängen bak i bilen, där också tvättrummet med toalett och dusch finns. Novano 636 har som option skjutdörr också på bilens vänstra sida, en detalj som onekligen ger luftighet år interiörern.

I Tyskland marknadsförs och säljs bilen av RitCamp Wohnmobile som begär 63 000 euro för bilen. För mer info gå in på www.ritcamp.de

Rulla till toppen