Modellnytt från Pilote

Publicerad: 2013-01-08   Uppdaterad: 2013-01-09

De små kompakta husbilarna blir allt fler och sakta men säkert ökar efterfrågan på små smidiga husbilar även här hemma. Husbilsbyggarna ute i Europa kommer ständigt med nya modeller. Senast i raden är franska Pilote som nu har Sverigepremiär på Aventura Van 630. Aventura Van 630 är en bil med långbäddar, vilket är ganska ovanligt...

De små kompakta husbilarna blir allt fler och sakta men säkert ökar efterfrågan på små smidiga husbilar även här hemma. Husbilsbyggarna ute i Europa kommer ständigt med nya modeller. Senast i raden är franska Pilote som nu har Sverigepremiär på Aventura Van 630.

Aventura Van 630 är en bil med långbäddar, vilket är ganska ovanligt i klassen. Möjligheten att kunna bygga in långbäddar i en kompaktkaross erbjöds först under 2012 då Fiat lanserade en extralång Ducato. Axelavståndet är inte längre, det är i stället överhänget bak som förlängts, med 37 centimeter.  Just långbäddar är en planlösning som länge varit efterfrågad hos husbilskunderna, och i Aventura Van kan man dessutom bädda så att långbäddarna förvandlas till en stor dubbelsäng. Med hjälp av tre aluminiumrör och en skiva samt extra dyna får sängen imponerande mått, cirka 2×2 meter.

Pilote som också står bakom märket Bavaria har sedan ett par år byggt kompakta husbilar baserade på Fiat Ducato plåtskåp, till exempel Bavaria Artic 600. Den planlösningen har man behållit i Aventura Van, skillnaden hittar vi i bäddarna, i Bavaria Artic är sängen (dubbel) monterad på tvären.

Priset på Pilote Aventura Van börjar på 466 100 Kronor.

Rulla till toppen