Populär plats på Öland

Populär plats på Öland

Publicerad

Kommer du sent en sommarkväll, finns risken att de 15 platserna är upptagna. Ställplatsen i den lilla hamnen vid Sandvik på Öland är riktigt populär. Och till detta finns det flera orsaker.

Text   Catharina Höglund
Foto   Lars-Åke Höglund

Påskdagen år 2012 kommer vi till Sandvik, som ligger mitt emellan Borgholm och Byxelkrok vid Kalmarsund.
Det är lugnet efter stormen i ordets rätta bemärkelse, men vid vår ankomst glittrar havet och mycket folk har lockats på utflykt till Sandviks populära fiskrestaurang. Sandviks Ställplats är en plats som vi med glädje skulle återvända till. Hit är bara husbilar välkomna, men jag gissar att det är på förekommen anledning, det är nämligen inte särskilt gott om plats i den lilla gästhamnen. Du står på en pir omgiven av vatten på tre sidor.

För gästerna är det väl sörjt för servicen. Du får el och i samma hus som hamnkontoret delar du toaletter, duschar och tvättmaskiner med gästande båtfamiljer. Det finns även en fin handikapptoalett.

Bredvid hamnpiren har du en mysig grillplats, men det är lätt att strunta i egen matlagning, för utbudet av restauranger är stort. Dels har du fiskekrogen som närmsta granne och här finns också en fiskbutik som får det att vattnas i munnen. Ett stenkast bort ligger Sandviks Hamnkrog och går du uppför backen till Kvarnen så väntar ytterligare en restaurang och pizzeria. Det är inte många hus i lilla Sandvik men detta till trots, så har du både en ICA-butik och bageri. Sandviks Ställplats skall du absolut lägga på minnet. Ställplats ja, ett märkligt ord, en sorts försvenskning av tyska ordet Stellplatz. Borde nog ha varit övernattningsparkering, för det är ju det det handlar om.

Fakta

SP 123 Sandvik Hamn
Sandvik, Öland
Tel.
070-582 60 37
E-post
: turistinfo@oland.se
Hemsida
: www.olandturist.se
Pris per dygn:
130 kronor, el 20 kronor
GPS-koordinater:
N57o04'18'', E16o51'14''
Närbelägna ställplatser:
SP124 Kårehamn, SP120 Böda Hamn

 

On
Off

4 kommentarer

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Husvagn & Camping direkt i din inkorg!


Första intryck

Senaste

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Facebook

Följ Husvagn & Camping på Facebook

Tidningen för dig som har husvagn eller husbil

Prenumerera på Husvagn & Camping


Beställ din prenumeration online och få tillgång till allt material inklusive vår databas på över 500 tester.
I din prenumeration ingår även digital e-tidning här på sajten eller på din iPad och Android-platta.

6 nr för endast 349kr - klicka här

Campingkatalogen

1492 camping- och ställplatser, vilken är din favorit?

Här hittar du 549 fristående campingplatser och 537 ställplatser över hela Sverige. Här krävs inget campingkort för att övernatta. Du hittar även 406 campingplatser anslutna till SCR, Sveriges Camping- och Stugföretagares Riksorganisation.

Saknar vi din favoritcampingplats?
Tipsa oss!

Köp Campingkatalogen!
Få Campingkatalogen bekvämt hemskickad, köp här.

Jämtland
  • Husvagn & Camping 2018-10

  • Husvagn & Camping 2018-09

  • Husvagn & Camping 2018-08

  • Husvagn & Camping 2018-07

  • Husvagn & Camping 2018-06

  • Husvagn & Camping 2018-05

  • Husvagn & Camping 2018-04

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmont.se.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842