Svenskt hus på tyska vägar

Publicerad: 2013-03-22   Uppdaterad: 2013-03-25

En Hobby Siesta dekalerad för att se ut som den tyska sinnebilden av en svensk stuga har rullat runt på kampanjturné i Tyskland. Bilen som är dekalerad av riktiga experter på området ingår i en kampanj från Stena Line, som uppmanar tyskar att åka färja till Sverige. Husbilen har imiterade röda träväggar, vita knutar och...

En Hobby Siesta dekalerad för att se ut som den tyska sinnebilden av en svensk stuga har rullat runt på kampanjturné i Tyskland.

Bilen som är dekalerad av riktiga experter på området ingår i en kampanj från Stena Line, som uppmanar tyskar att åka färja till Sverige. Husbilen har imiterade röda träväggar, vita knutar och blomsterlådor på fönsterbänkarna.

Det svarta taket är väl kanske inte helt rätt då svenska stugor nästan undantagslöst har röda tegeltak, men den svarta färgen gör det hela effektfullt.

Enligt pressmaterialet från Stena Line och Hobby så har bilen ”väckt väldigt mycket uppmärksamhet”. Intresset för Sverige är och har länge varit stort i Tyskland, och med denna kampanj hoppas man att ”alltfler skall upptäcka både husbilen som semesterfordon och Sverige som semestermål”.

Rulla till toppen