Amerikanska jättar till Sverige

Publicerad: 2013-04-16   Uppdaterad: 2023-04-18

Nu kommer trailers och husbussar med slide-out till Sverige. Bakom importenfrån Usa står BE Camper i Göteborg.  – Modellerna är helt Europaanpassade och de uppfyller samtliga EU-direktiv men det är först efter att vi har bytt axlar och bromsar. Samtliga våra Fifth Wheel-kombinationer kräver minst BE-körkort eller C1E-körkort om E-kortet är taget efter 19 januari...


Nu kommer trailers och husbussar med slide-out till Sverige. Bakom importenfrån Usa står BE Camper i Göteborg.

 – Modellerna är helt Europaanpassade och de uppfyller samtliga EU-direktiv men det är först efter att vi har bytt axlar och bromsar. Samtliga våra Fifth Wheel-kombinationer kräver minst BE-körkort eller C1E-körkort om E-kortet är taget efter 19 januari i år, säger Peter Gröndahl, vd för BE Camper.

Fifth Wheel-segmentet består av sex olika modellserier; Light, Mesa Ridge, Roamer, Open Range, Residential och Gulfstream RV. Mesa Ridge, som visas på bilden, finns i åtta olika varianter med bland annat utomhuskök och fyra slide-outs och kan även fås med tvättmaskin, tumlare och elverk. Prisbilden är 649 000 – 769 000 kronor beroende på modell i basutförande.
– Det finns säkert en målgrupp som vill bräcka grannens Concord också, säger Peter Gröndahl och syftar på de amerikanska husbussarna.

De heter Forest River Berkshire och Forest River Charleston. Serien Berkshire (11,5 – 12 meter) finns i fyra modeller med 360 hästkrafter, tre backkameror, 32 tums lcd-tv samt slide-out och priset är cirka 2 200 000 kronor. Treaxlade Charleston 430Bh (13,1 meter) har en 8.9 litersmotor som levererar 450 hästkrafter och här ligger priset på cirka 2 865 000 kronor beroende på aktuell växelkurs vid beställningstillfället.

Amerikanska jättar till Sverige
Rulla till toppen