Nya Nissan Leaf poppis i Norge

Publicerad: 2013-04-18   Uppdaterad: 2013-04-19

Med utökad räckvidd, 19 mil på en laddning, och flera strategiskt placerade snabbladdarstationer, köps allt fler helt elektriska Nissan Leaf i Norge. Med 2.298 sålda exemplar är Nissan LEAF den 13:e mest sålda personbilen i Norge 2012. Under mars månad i år intog LEAF 6:e plats på samma lista i Norge.Totalt har LEAF i Norge...

Med utökad räckvidd, 19 mil på en laddning, och flera strategiskt placerade snabbladdarstationer, köps allt fler helt elektriska Nissan Leaf i Norge.

Med 2.298 sålda exemplar är Nissan LEAF den 13:e mest sålda personbilen i Norge 2012. Under mars månad i år intog LEAF 6:e plats på samma lista i Norge.
Totalt har LEAF i Norge sålts i fler än 3.500 exemplar sedan oktober 2011. Förra året var LEAF Nissans näst mest populära bil i landet, endast 599 enheter efter Nissan Qashqai. Under 2012 tog Nissan LEAF 1,7 procent av den totala marknaden i Norge, och hittills i år har andelen ökat till 2,5 procent.

I Norge, precis som i Sverige, Finland och Danmark, växer nätverket av snabbladdare vilket gör att elbilsägarna kan ta längre resor. Snabbladdare, som kan ladda upp ett urladdat batteri till 80 procent av sin fulla kapacitet på endast 30 minuter, finns nu nu både vid stormarknader och på parkeringsanläggningar.

Utbyggnaden av nätverket med snabbladdningsstationer har skapat ”el-korridorer” längs större vägar i Asien, Europa och Nordamerika där de binder samman större städer. I Sverige, Finland och Norge sätter Nissan upp ett femtiotal snabbladdningsstationer.

Den nya versionen bjuder på flera nya funktioner, fjärrstyrningen av värme- och luftkonditioneringssystemen, smartphone-integrering, röststyrning och realtidsinformation om närmast belägna laddningspunkt.
Alla Nissan LEAF som säljs i Sverige, Danmark, Norge, Finland och Baltikum är utrustade för att klara de speciella förhållandena i Norden och har batterivärmningssystem, strålkastarspolare liksom rattvärme och stolvärme, både fram och bak, som standard.
Dragkrok finns inte, inte heller på tillvalslistan.

 

Rulla till toppen