Hymer bygger nu också på VW

Publicerad: 2013-05-01   Uppdaterad: 2013-05-02

Hymer lanserar under sommaren 2013 sin nya Hymer Car. Den bygger förutom på Fiat Ducato nu också på VW Transporter. VW transporter är en klassisk campingbuss som nu tar vid i en gammal tradition med små smidiga campingfordon som också går att använda som vardagsbil. I pressmaterialet står det att man förutom att kunna använda...

Hymer lanserar under sommaren 2013 sin nya Hymer Car. Den bygger förutom på Fiat Ducato nu också på VW Transporter.

VW transporter är en klassisk campingbuss som nu tar vid i en gammal tradition med små smidiga campingfordon som också går att använda som vardagsbil. I pressmaterialet står det att man förutom att kunna använda Hymer Car som semesterfordon också kan använda den när man besöker ”ett svenskt möbelvaruhus”. Med det vill man göra tydligt att husbilen dels får plats i en vanlig parkeringsruta och dels fungerar fint som storkombi.

Hymer Car kommer i olika varianter och den synnerligen flexibla inredningen kan varieras på flera sätt. Antingen kan man ha fyra bäddplatser och lika många bältade reseplatser, eller så kan man välja att utrusta bilen med fem sittplatser och två bäddplatser, för att nämna något. De varianter som finns heter Serengeti, Grand Canyon, Yellowstone, Sydney, Rio och Cape Town. Namn som startar associationer till resor och upptäckter. Bilen kommer att visas på Elmiamässan då Hymercenter har fått löfte om att få hem en bil i tid.

FAKTA
Chassi: Fiat Ducato och VW T5

Antal planlösningar: Sex, fem på Fiat och en på VW

Basmotorer: Fiat 130 hk Multijet. VW 140 hk TDI

Drivning: Fram eller fyrhjulsdrift (extrautrustning)

Tjänstevikt: Mellan 2 349 och 2 990 kilo

Lastförmåga: Mellan 420 och 720 kilo

Bäddplatser: Mellan två och fyra

Rulla till toppen