Världens lyxigaste hem – på hjul

Publicerad: 2013-05-14   Uppdaterad: 2023-04-18

Detta är interiören i Volkner Mobil Performance Bus,  som har blivit utsedd till ”the world’s ultimate camper van”. Volkner Mobil Performance Bus har fått utmärkelsen för något som inte syns på denna bild, nämligen ett ”dolt” garage under golvet. Mellan fram- och bakaxel kan man förvara en låg sportbil, till exempel en Ferrari eller en Lamborghini. ...

Detta är interiören i Volkner Mobil Performance Bus,  som har blivit utsedd till ”the world’s ultimate camper van”.

Volkner Mobil Performance Bus har fått utmärkelsen för något som inte syns på denna bild, nämligen ett ”dolt” garage under golvet. Mellan fram- och bakaxel kan man förvara en låg sportbil, till exempel en Ferrari eller en Lamborghini. 

Husbilen är är cirka 12 meter lång och har sagts vara ”ett palats på hjul” som erbjuder den mest kräsne resenär lyx som går utanpå det mesta. Priset är förstås beroende på specifikation och utrustning liksom interiört materialval, men det börjar på cirka 10 miljoner kronor, och då ingår inte sportbilen.

Den är bygd på ett anpassningsbart chassi med komponenter som motor, drivlina och axlar valda alltefter kundernas önskemål. Den finns i fyra grundversioner; Classic, Slide out, Exclusive och VIP.

Världens lyxigaste hem – på hjul
I garaget kan man ju alltid ställa in shoppingvagnen.
Rulla till toppen