Efterlängtad rastplats på E 22

Publicerad: 2013-06-03   Uppdaterad: 2013-06-04

Trafikverkets nya rastplats utmed E 22 några mil söder om Västervik välkomnas av husbils- och husvagnsfolket. Nya Rastplats Botorpström ligger cirka 20 kilometer söder om infarten till Västervik och stod klar i slutet av förra året. Det innebär att husbils- och husvagnsresenärer från och med denna sommar får tillgång till en efterfrågad möjlighet till latrintömning...

Trafikverkets nya rastplats utmed E 22 några mil söder om Västervik välkomnas av husbils- och husvagnsfolket.

Nya Rastplats Botorpström ligger cirka 20 kilometer söder om infarten till Västervik och stod klar i slutet av förra året. Det innebär att husbils- och husvagnsresenärer från och med denna sommar får tillgång till en efterfrågad möjlighet till latrintömning på vägsträckan genom östra Småland. Utmed E 22 i Kalmar län finns därmed sex större rastplatser varav fyra med möjlighet till latrintömning i särskilt anpassade utrymmen i toabyggnaderna.

Rastplats Botorpström har en total markyta på 28 000 kvadratmeter och har parkeringsplatser för cirka 25 personbilar, men även väl tilltagna ytor för husbilar, husvagnsekipage och större lastbilar. Infarten från norr har vänstersvängfält.

På E 22 passerar varje dygn 3 580 fordon, varav 12 procent är tung trafik.
Källa: Trafikverket

Rulla till toppen