Öland först med HBTQ-camping

Publicerad: 2013-07-15   Uppdaterad: 2013-07-17

Wikegårds semesterby på nordöstra Öland är Sveriges första camping som officiellt hissar Pride-flaggan. – Här ska alla känna sig välkomna, säger Fredrik Fredriksson, som driver Wikegårds semesterby. Den regnbågsfärgade flaggan, som är en populär symbol för HBTQ-rörelsen, premiärhissades på campingen i söndags. Förhoppningen är att det ska locka fler folk samtidigt som man vill markera...

Wikegårds semesterby på nordöstra Öland är Sveriges första camping som officiellt hissar Pride-flaggan.

– Här ska alla känna sig välkomna, säger Fredrik Fredriksson, som driver Wikegårds semesterby.
Den regnbågsfärgade flaggan, som är en populär symbol för HBTQ-rörelsen, premiärhissades på campingen i söndags. Förhoppningen är att det ska locka fler folk samtidigt som man vill markera att campingen är öppen för alla.
– Det här är bra för Öland och det känns kul att vi är först i Sverige med det här. Det är konstigt att ingen gjort det tidigare, säger Fredrik Fredriksson. Och vi har bara fått positiva reaktioner, både från heterosexuella och homosexuella gäster.
Senare i sommar arrangeras Sexibilityfestivalen på Wikegårds semesterby. Den pågår mellan den 11 och 16 augusti och kommer att bjuda på föreläsningar och workshops om relationer, beröring och kärlek.
– Det är första gången den hålls här på Öland och vi upplåter bara vår mark. Det blir ett inhägnat område och man måste anmäla sig för att delta i festivalen, berättar Fredrik Fredriksson.
HBTQ står för homo- och bisexuella samt trans- och queerpersoner.
Foto: Wikegårds semesterby

Rulla till toppen