Alingsås lyser upp med sagotema

Publicerad: 2013-08-19   Uppdaterad: 2013-08-21

Årets upplaga av Lights in Alingsås bjuder besökarna på en slinga med lysande tolkningar av HC Andersens mest kända berättelser. Alingsås kommun har i år gett sju internationella ljusdesigner i uppdrag att tolka och gestalta varsin saga författad av HC Andersen. Ljusslinga startar vid Bryggeribron vid evenemangshallen Estrad, där sagan Den lilla sjöjungfruns undervattensvärld berättas....

Årets upplaga av Lights in Alingsås bjuder besökarna på en slinga med lysande tolkningar av HC Andersens mest kända berättelser.

Alingsås kommun har i år gett sju internationella ljusdesigner i uppdrag att tolka och gestalta varsin saga författad av HC Andersen. Ljusslinga startar vid Bryggeribron vid evenemangshallen Estrad, där sagan Den lilla sjöjungfruns undervattensvärld berättas. Slingan och de olika konstverken av ljus fortsätter förbi bland annat Lendahlsskolan, Östlyckan och Savannen. Det sista konstverket är placerat vid Estrad, där slingan startar.  
– Det som känns mest spännande är att vi lyckats få med så många olika element och typer av miljöer för ljussättningarna i 2013-års upplaga av Lights in Alingsås. Vi har vatten, park, byggnad, gågata, kyrkogård, skola med mera – godbitar i utomhusmiljön som vi tror representerar något för alla, säger Angelica Larsson, projektledare för Lights in Alingsås.
Nytt för i år är Barnens Lights, mitt i Alingsås stadskärna vid Järtas Park,
Lights in Alingsås 2013 pågår mellan den 27 september och 3 november och arrangeras i år för fjortonde gången.

 

Rulla till toppen