Ny ställplats vid köpcenter på Öland

Publicerad: 2013-09-18   Uppdaterad: 2013-09-19

Ölands Köpstad är ett av allt fler köpcenter som inrättar ställplatser för att locka till sig fler kunder med campingfordon. Öland är ett populärt besöksmål för husbilsfolket, som ofta stannar till vid öns köpcenter för att proviantera. Det gäller inte minst i Färjestaden och Ölands Köpstad med sina 23 butiker några kilometer från brofästet.– Under...

Ölands Köpstad är ett av allt fler köpcenter som inrättar ställplatser för att locka till sig fler kunder med campingfordon.

Öland är ett populärt besöksmål för husbilsfolket, som ofta stannar till vid öns köpcenter för att proviantera. Det gäller inte minst i Färjestaden och Ölands Köpstad med sina 23 butiker några kilometer från brofästet.
– Under senare år har vi haft ett snabbt växande antal kunder i husbilar. Självfallet en viktig grupp av kunder och det var därför som vi inför årets säsong valde att inrätta en speciell kostnadsfri parkeringsplats för husbilar, säger Bo Johansson, drifttekniker vid Ölands Köpstad.

En husbil får stå på ställplatsen högst ett dygn. Där finns också ett sopkärl för att förhindra nedskräpning och mellan varje parkeringsruta är en cirka tre meter bred säkerhetszon markerad. Toalett finns i varuhuscentret, men vatten- och tömningsstation saknas i området.

Ställplatsen är enligt skyltningen enbart avsedd för husbilar, men ingen kommer att motas bort.
– Det händer att även en och annan husvagnsresenär övernattar där eller på någon annan del av vår parkering, vilket vi valt att inte reagera mot. Det viktiga är att det bara rör sig om en enkel övernattning och inte camping, betonar Bo Johansson.

 

Rulla till toppen