Best of på Ford

Publicerad: 2013-10-10   Uppdaterad: 2013-10-15

Chausson har valt att satsa på Ford som chassileverantör och det franska husbilsföretaget har tagit fram en helt ny serie kallad ”Best of”. Det är sammanlagt tio olika planlösningar, tre alkovbilar och sju halvintegrerade som alla bygger på Ford med 140-hästars motor. Chausson kommer förutom ”Best of ”-serien i fem olika serier. Det är Flash,...

Chausson har valt att satsa på Ford som chassileverantör och det franska husbilsföretaget har tagit fram en helt ny serie kallad ”Best of”.

Det är sammanlagt tio olika planlösningar, tre alkovbilar och sju halvintegrerade som alla bygger på Ford med 140-hästars motor. Chausson kommer förutom ”Best of ”-serien i fem olika serier. Det är Flash, enklare utrustade alkovbilar i fyra olika lösningar, det är Flash Welcome där kunden kan välja utrustningsnivå, Flash är den enklare, Welcome den mer påkostade.

Flash Welcome finns i elva olika delintegrerade planlösningar. Sweet med en centralt placerad köksö som kommer i tre varianter varav Family är en ny variant med våningssängar på tvären baktill och sänkbar taksäng fram. Exaltis heter en helt ny helintegrerad bil som kommer i fyra varianter och två karosslängder 6,96 och 7,38 meter.

Twist är märkets van eller för den oinvigde, inredd skåpbil. Den tas hem på beställning finns i sex varianter varav den med namnet 07 är ny med toalettrum med separat duschkabin, oväntat för att vara i en skåpbil.

Alla serier, utom Twist, som levereras till Sverige har fått uppgraderad utrustning. Bland annat aluminiumkaross, extra isolerat golv, uppgraderat värmesystem, vintergardin till frontrutan och en del annat.  

Rulla till toppen