Film: Nya regler kräver mer fokus i trafiken

Publicerad: 2013-11-27   Uppdaterad: 2013-11-28

På söndag träder nya regler om användning av mobiltelefon under bilkörning i kraft. Se och hör trafikansvarig på Rikspolisstyrelsen ge råd för säkrare bilkörning.  Polisen kan från och med den 1 december i år bötfälla alla förare av motordrivna fordon som uppvisar ett trafikfarligt beteende i samband med användande av mobiltelefon, gps eller annan kommunikationsutrustning....

På söndag träder nya regler om användning av mobiltelefon under bilkörning i kraft. Se och hör trafikansvarig på Rikspolisstyrelsen ge råd för säkrare bilkörning.

 Polisen kan från och med den 1 december i år bötfälla alla förare av motordrivna fordon som uppvisar ett trafikfarligt beteende i samband med användande av mobiltelefon, gps eller annan kommunikationsutrustning.
– Förhoppningsvis kan denna förändring ge polisen ett bättre verktyg att agera mot riskfyllda beteenden i trafiken i syfte att minska olyckor, säger Bengt Svensson, trafikansvarig på Rikspolisstyrelsen.

Förare som bryter mot de nya reglerna riskerar att betala böter, men hur höga böter det blir bestäms i en rättslig prövning.

Klicka på play-knappen för att se en ny film från Rikspolisstyrelsen, där Bengt Svensson, g ger råd för en säkrare färd.

Rulla till toppen