Film: Liten blir stor

Publicerad: 2013-12-16   Uppdaterad: 2023-04-18

IH-motorhomes från England, bygger ”slide out” till Fiat Ducato originalskåp. Den stora lilla husbilen har fått en utdragbar del på ena sidan, som rymmer en tvåsitssoffa. Soffan kan omvandlas till dubbelbädd och den utdragbara sektionen skapar faktiskt plats nog för att man skall kunna gå runt sängen vid fotändan. I övrigt har bilen extremt gott...

IH-motorhomes från England, bygger ”slide out” till Fiat Ducato originalskåp.

Den stora lilla husbilen har fått en utdragbar del på ena sidan, som rymmer en tvåsitssoffa. Soffan kan omvandlas till dubbelbädd och den utdragbara sektionen skapar faktiskt plats nog för att man skall kunna gå runt sängen vid fotändan.

I övrigt har bilen extremt gott om utrymmen invändigt med vinkelkök, tvättrum med dusch och separat stuvutrymme, också åtkomligt utifrån.

Bilen visades första gången på NEC, en husvagns- och husbilsmässa i England som gick av stapeln mellan de 15 och 20 oktober nu i höstas.

Fiat ducato finns med skjutdörr på båda sidorna. Men IH-Motorhomes har valt att bygga sin husbil, N Class 630 SL, på ett skåp med skjutdörr på den högra sidan, och på den vänstra sidan har man försett bilen med en traditionell husbilsdörr. Skjutdörren glider inte  längsmed bilens karossida, i stället skjuter den rakt ut, cirka 50 -60 centimeter. När den är utdragen frigörs massor av golvyta i den annars ganska kompakta husbilen.

IH-Motorhomes som funnits i 20 år i England har inte någon svensk representant – ännu.

Film: Liten blir stor
Interiören blir rejält luftig med soffan utdragen. Bordet går enkelt att ta bort.
Rulla till toppen