Ny färjelinje till Gotland

Publicerad: 2014-01-13   Uppdaterad: 2014-01-14

I sommar går jungfruturen för Gotlandsbåtens linje mellan Gotland och fastlandet. I förra veckan öppnade bokningen för den nya färjelinjen mellan Västervik och Visby. Det är det nya rederiet Gotlandsbåten AB som vill konkurrera med Destination Gotland, och utlovar minst 20 procent lägre priser baserat på de sommarpriser som erbjöds 2012. Linjen ska trafikeras med...

I sommar går jungfruturen för Gotlandsbåtens linje mellan Gotland och fastlandet.

I förra veckan öppnade bokningen för den nya färjelinjen mellan Västervik och Visby. Det är det nya rederiet Gotlandsbåten AB som vill konkurrera med Destination Gotland, och utlovar minst 20 procent lägre priser baserat på de sommarpriser som erbjöds 2012.

Linjen ska trafikeras med två turer dagligen mellan juni och augusti. Än så länge går det dock varken att boka husvagnsekipage eller husbil.
– Alla funktioner på hemsidan är inte klara ännu, men självklart ska man kunna ta med sig sin husvagn eller husbil. Bokningen kommer igång om några veckor och resan för en husbil kommer att kosta från 590 kronor, och en bil med husvagn från 490 kronor, berättar Julia Bendelin, marknadschef på Gotlandsbåten AB.

Resan kommer att ta cirka tre timmar och tjugo minuter och ombord är det tänkt att det ska finnas möjlighet att äta mat med gotländsk prägel, shoppa och dricka såväl traditionellt bryggkaffe som kaffe latte. Förhoppningen är också att kunna erbjuda en turistbyrå där passagerarna kan förbereda sig inför sin vistelse på Gotland.

Rulla till toppen