Gamla riksarkivet blir nöjespalats

Publicerad: 2014-01-14   Uppdaterad: 2014-01-15

I mitten av december blev det klart att Stureplansgruppen, en av Sveriges största nöjeskoncerner, hyr in sig i gamla riksarkivet på Riddarhomen i Stockholm. Stureplansgruppen planerar att öppna café- och restaurangverksamhet under våren, men även en biograf för konferens- och event ingår i avtalet med SFV, Statens fastighetsverk. I anslutning till byggnaden ingår också 500...

I mitten av december blev det klart att Stureplansgruppen, en av Sveriges största nöjeskoncerner, hyr in sig i gamla riksarkivet på Riddarhomen i Stockholm.

Stureplansgruppen planerar att öppna café- och restaurangverksamhet under våren, men även en biograf för konferens- och event ingår i avtalet med SFV, Statens fastighetsverk. I anslutning till byggnaden ingår också 500 kvadratmeter innegård, som är tänkt att användas för konsert-, bar- och klubbverksamhet.

Att besöka Gamla riksarkivet är som en stadsvandring i miniformat. Genom byggnadens stora gjutjärnsfönster kan man exempelvis se söders höjder, Riddarholmsfjärden, Stadshuset, Rosenbad och Gamla stans gränder. Gamla riksarkivet byggdes mellan 1887 och1890.

Rulla till toppen