CMT 2014: Ovanligt och annorlunda

Publicerad: 2014-01-16   Uppdaterad: 2023-04-18

I dag har vi hittat nya spännande saker, inte minst har vi sprungit på små fordon. Det gäller både husbilar och husvagnar. Hall 5, av totalt nio hallar, är full av just små kompakta campingfordon. Bland husbilarna finns välkända märken som Knaus och La Strada, Weinsberg och Pössl. Alla fordon som visas i hall 5...

I dag har vi hittat nya spännande saker, inte minst har vi sprungit på små fordon. Det gäller både husbilar och husvagnar.

Hall 5, av totalt nio hallar, är full av just små kompakta campingfordon. Bland husbilarna finns välkända märken som Knaus och La Strada, Weinsberg och Pössl. Alla fordon som visas i hall 5 är så kallade kompaktbilar eller plåtisar.

I de andra hallarna blandas husbilar med husvagnar. Vi fastnade särskilt för en husvagn vi sett tidigare, men då i en annan tappning och med annat märke på logotypen. Då hette den Deseo Lifestyle, nu heter den Knaus Lifestyle.

Skillnaden mot den modell vi bekantade oss med för några år sedan är markant. Till att börja med är planlösningen spegelvänd men framförallt har produktutvecklingen mest handlat om interiöra detaljer som till exempel textilier, färger och material i möblerna.

CMT 2014: Ovanligt och annorlunda
Den ser verkligen annorlunda ut, tilltalande i våra ögon, men frågan är om marknaden är mogen för denna husvagn som har allt man hittar i en konventionell, men som ser så totalt annorlunda ut inuti.

Vi hoppas få se den också i Sverige.

Rulla till toppen