Solifer/Polar stänger i tre veckor

Publicerad: 2014-01-31   Uppdaterad: 2014-02-03

För fabriken i Dorotea är 220 inregistrerade Polarvagnar en låg siffra sett i ett historiskt perspektiv. Om man går tillbaks cirka 10 år hittar man tredubbla siffror, år 2001 till exempel registrerade man 773 Polarhusvagnar. Magnus Wetterö, VD för Mobile Living som har hand om märkets marknadsföring, säger så här till Husvagn o Camping.–    Rubriken...

För fabriken i Dorotea är 220 inregistrerade Polarvagnar en låg siffra sett i ett historiskt perspektiv. Om man går tillbaks cirka 10 år hittar man tredubbla siffror, år 2001 till exempel registrerade man 773 Polarhusvagnar.
Magnus Wetterö, VD för Mobile Living som har hand om märkets marknadsföring, säger så här till Husvagn o Camping.
–    Rubriken kan tolkas som om fabriken är på väg mot en dyster framtid. De senaste årens utveckling med en sjunkande efterfrågan på husvagnar och husbilar slår över hela den europeiska marknaden och efterfrågan i Sverige är inget undantag. Minskningen under det senaste året, 6,5 procent, var påtaglig även om kanske inte låter som en katastrof. Sett i ett längre och större perspektiv så är 3 226 inregistrerade husvagnar totalt under 3013 inte roliga siffror.  
–    Men, vi är optimistiska inför framtiden, dels därför att den allra sista tidens utveckling är mycket positiv, vi fick ett stort gensvar på de ändringar och uppdateringar vi gjorde under förra året och som visades på Elmia, och vi har en hel del spännande saker på gång. Dessutom vet vi att våra husvagnsbyggare i Dorotea är både stolta och skickliga hantverkare och att produkterna håller hög kvalitet.
–    Att vi nu håller stängt under de mörkaste vinterveckorna är egentligen bara en anpassning till säsongen. Det är helt enkelt väldigt få just nu som vill ha vagnar levererade, i stället kan vi toppa bemanningen lite längre fram i vår då efterfrågan skjuter i höjden. Vi kan inte bygga på spekulation och fylla fabriksområdet med husvagnar som vi hoppas få sålda, det fungerar inte så nuförtiden. I stället är nästan alla våra vagnar kundstyrda, det vill säga anpassade till slutkund och dessa specifikationer kommer in till oss när ordern är lagd. Därför är det lugnt i fabriken just nu, men det kommer att bli livligare lite längre fram i vår avslutar Magnus Wetterö som ocksså påpekar att fabriken under hösten fördubblade produktionen och nu säsongsanpassar arbetstiden.

Rulla till toppen