Ny Hymer till lägre pris

Publicerad: 2014-02-12   Uppdaterad: 2014-02-13

Tramp CL BiancoLine heter en ny prispressad modell från Hymer. Priset som startar på 599 000 kronor avser en basutrustad, halvintegrerad bil. Den finns i två alternativa planlösningar, med separata långbäddar och garage eller med en centralt placerad säng, så kallad queensbed, i sovrummet och separat dusch. Genom att dubbelsängens huvudända går att vika upp...

Tramp CL BiancoLine heter en ny prispressad modell från Hymer. Priset som startar på 599 000 kronor avser en basutrustad, halvintegrerad bil.

Den finns i två alternativa planlösningar, med separata långbäddar och garage eller med en centralt placerad säng, så kallad queensbed, i sovrummet och separat dusch. Genom att dubbelsängens huvudända går att vika upp och hela sängen går att skjuta mot bakre gavelväggen frigörs golvyta, och kök och tvättrum kan göras en aning större än i långbäddsvarianten.
Hymer Centers säljchef Fredrik Engstrand säger till Husvagn & Camping att de med denna modell erbjuder kunder som annars tittar på begagnat, tryggheten som ett nybilsköp ger.
–    Vi har fått fram det här rejält pressade priset genom att vi beställt populära modeller där utvecklingskostnaderna redan är betalda i och med att de ingick i förra årets serie. Därför kan vi leverera dem till kund utan att behöva ta höjd för fabrikskrediter eller annat som i slutledet kan höja kundens pris. Hymer Center tar ansvar för prissättningen och vi är trygga i att bilarna kommer att hitta kunder.

Standardutrustningen innehåller bland annat en manuell växellåda, 130 hk, elektroniskt stabiliseringsprogram (ESP), uppvärmt golv under sittgruppen, 150-liters kyl med separat frys och uppvärmd avloppstank.
–    Kommer detta att påverka försäljningen av Caradobilar, som ni också importerar?
–    Carado har lite lägre pris men vi ser inte att våra Caradokunder nu kommer bli besvikna. Det skiljer fortfarande ganska mycket mellan en Hymer och Carado och den sistnämnda finns ju dessutom i flera planlösningar, BiancoLine finns i två, avslutar Fredrik Engstrand.

Exteriört känner man igen denna specialmodell på att den är helt vit, även främre kofångare är lackad. Husbilen är baserad på Fiat Ducato och går att få i två totalvikter, 3 500 kilo och 3 850 kilo.

Rulla till toppen